tiistai 16. syyskuuta 2008

Pop450 @ Karhuhalli / Pori

Torstai 11.9.2008

Torstaina oli tiedossa kasausta perjantain tapahtumaa varten ja ääni/valoseppien piti olla paikalla kello 14.

Lähdin kotoa ajelemaan kohti Forssan ABC:tä, jossa kohtasimme Vanikan ja Timben kanssa. Pikaisten kahvien jälkeen jatkoimme rauhassa kohti Poria.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti mennä suoraan Karhuhallille, mutta hieman ennen Poriin saapumista (oliskohan ollut Nakkila tai jotain) tuli soitto joka pyysikin meitä tulemaan ensiksi Sound Groupin varastolle.

Varastolle saavuttuamme pakkasimme tarvittavat kamat (ääni ja valosellaiset) Scaniaan ja Manniin, jonka jälkeen suuntasimme kohti Karhuhallia.

Karhuhallille tultuamme huomasimme, että lavatiimi oli melko pahasti vielä vaiheessa, ja ei meillä mitään kiirettä toki olisi ollutkaan.

Noh, aloiteltiin sitten etupään pystytyksellä ja itse PA riggauksella.


Kun lava oli valmis, päästiin rakentamaan myös monitorointia, valokattausta ja vetelemään kaukokaapeleita yms. Valoille menikin ihan kiitettäviä käärmehiä (3 kpl 3x63A), kun taas pää PA tuli toimeen 3x32A:lla ja lavalle meni "vain" 3x16A.

Onneksi ko. hallissa oli ihan hyvin nuo sähköt tarjolla, koska myös viivelinja tarvitsi oman 3x16A samoin kuin pitkin hallia ripotellut "hätävalot" omat 3x32A:sensa.

Tokihan oli vielä kaikkea muutakin sälää ja sälpettä, joten sähköä oli käytössä oikeasti paljon. Siltikin ne 2 kpl 3x125A:sta jäivät käyttämättä, vaikka olisivat ehkä olleet kaikkein järkevimmät... ...ei vaan sattunut oikeanlaista keskusta mukaan, ja Cramoltakin oli tilattu vain 63:sia keskuksia...

Äänen osalta lava saatiin mikityksiä lukuunottamatta valmiiksi joskus 01:00 jolloin jätimme Timben säätämään valoja ja lähdimme Vanikan kanssa nukkumaan varastolle.

Perjantai 12.9.2008

Hyvin nukutun yön jälkeen olimme takaisin Karhuhallilla siinä kello 9:00 aamulla. Tarkastettiin ihan ensimmäiseksi, että kaikki toimi vielä ja sen jälkeen aloiteltiin mikkien virittely. Sinällään meidän mikkejähän ei käyttäneet kuin 2 ekaa bändiä.
Indicalla oli jopa omat ständitkin mukana, ja POTF:kin käytti vain meidän ständejä ja yhtä e902:sta.

Varsin leppoisaa siis? Ei todellakaan... 30 minuutin vaihdoilla ja joka bändillä oma backline ja rummut.

Rummuista selvittiin kun otettiin käyttöön 2 renkailla varustettua raiseria, joihin molempiin rakennettiin valmiit mikitykset siten, että ne oli kytketty harting-liittimillä varustettuun lavarasiaan. On muuten nuo hartingit ihan mahtavuutta tällaisessa hässäkässä.

Siinä sitten sai bändit pykätä rumpunsa rauhassa raiserille odottelemaan omaa vuoroaan...

Koko tapahtuma aloitti Anielka oman kokoonpanonsa kanssa. Varsin leppoisaa musiikkia, jota oli mukava kuunnella. Ilmeisesti monitorointikin oli ainakin riittävän hyvä, kun ei kyselyjä muutoksiin vedon aikana tullut.

Seuraavaksi oli vuorossa "Parhaan porilaisen sävellyksen" palkitseminen. Kyseisen pystin pokkasi Jussi Hakulinen "Joutsenlaulullaan", jonka hän myös esitti Kapteeni Lammisen lentävän sirkuksen tukemana.

Tämän jälkeen oli Kapteeni Lammisen lentävän sirkuksen oman vedon vuoro, joka koostui covereista eri vuosilta ja esittäjiltä.

Kolmantena olikin Indica. On se vaan niin mahtavuutta, kun tällainen pro-porukka (Liuhu+Hente+Mikko) saapuu paikalle. Ei ole virpomista tms. vaan homma toimii.
Kiitoksia tuli Henteltä lavan päästä, joten kai se meidänkin puoli sitten toimi =D.

Illan viimeisenä ja itseoikeutettuna pääesiintyjänä oli Poets Of The Fall (tutt. POTF), joka vetäisikin aivan mahtavan keikan.

Myös POTF:n kanssa oli mukava työskennellä kun on asialliset ja hommansa osaavat teknikot mukana.

POTF:n keikka olikin oikea hittisikermä. Sieltä tuli niin Liftit kuin Carnival Of Rustit, kuin myös muut radiohitit. Soitto kulki ja kuulosti hyvältä. Ou jeah... Paljon on tapahtunut siitä kun viimeksi POTFia kuulin livenä ja ihan oikeaan suuntaan.

POTF:n keikan jälkeen alkoikin purku, jota kesti aina tuonne n. 4:00 asti. Melko pitkä oli siis taas työpäivä ja touhu melko levotonta loppumetreillä. Noh, kaikki kamat saatiin kasaan, mitä kasata piti ja jätettiin ne sinne odottelemaan seuraavana päivänä tulevaa lavatiimiä, joka veisi myös ääni- ja valokamat mennessään.

Siitä sitten lähdettiin omiin suuntiimme, Timbe ja Vanikka Groupin Astralla kohti Turkua, ja meikäläinen kohti kotia...

...Ryttylän liittymää ohittaessani ihan hintsun ennen 6:00 aamulla ajattelinkin, että on mukava päästä kotiin lepäämään hieman, kun reissu meni näinkin mukavasti... ...ninno, äläs nuolaise ennenkuin tipahtaa...
...vielä ennen Riihimäen P -liittymää eteeni rynnisti pieni hirvieläin (peura tai kauris siis), jota väistäessäni ajauduin kohdalla olleeseen kaiteeseen sellaisessa rapsakassa moottoritievauhdissa (n 120 km/h). Onneksi ei käynyt huonommin ja meni vain auton kuljettajan puoleinen kylki aivan soossiksi... ...harmi ettei tullut autosta otettua kuvaa, kun meinasi hieman shokin poikanen olla päällä...
...Noh vakuutuspaprut täyttöön ja auto pajalle. Kuulemma aika hintava projekti, muttei mee lunastukseen kuiteskaan...

Joskus ens viikon lopulla varmaan saan oman autoni takaisin.

Lopuksi muutamia kuvia POTF:n vedosta (olisi noita ollut muutamia myös muista artisteista, mutta kyllä nämä oli kuitenkin onnistuneimmat... ...ehkä...)

-Katti-

P.S. Sori Hente, en saanut susta parempaa kuvaa tänne, kun olivat hieman huonosti valottuneet...

(Copyright / Kuvat Minka Matikainen)

Ei kommentteja: