tiistai 1. joulukuuta 2009

Firmakisailua

Viime viikonloppuna oli kyseessä siis hieman erilaiset firmakisat. Nämä juhlat oli suunnattu ennen kaikkea työntekijöiden lapsille.

Itse kisat vetäistiin sunnuntaina välillä 14-17:30, mutta pystyttäminen aloitettiin jo lauantaina iltapaivällä. Meiltä tuli siis paikalle 48m2 lavaa, 8m takalinja, johon tuli 6 muppaloa, 2 muppaloa lavalle, etuvalot, hazer ja tilavalaistus useampaan tilaan. …niin ja tietysti ääni jota itse olin pääasiassa hoitelemassa.

Äänen kannalta tilaisuus oli erittäin simppeli. Lähinnä siis tausta CD:n soittoa ja langattomia mikkejä (1 headset ja 1 kapula). Tosin kävi siinä lauteilla ihan bändikin (huimat 13 kanavaa, ja kaikki rumpuja lukuunottamatta, joko laulua tai linjamatskua) pomputtamassa lapsia. Bändin nimi oli Kengurumeininki ja lapset tuntuivat tykkäävän.

Mutta siis pystytykseen. Tuli hieman ehkä turhankin leppoisa puuhastelutahti otettua pystytyksen aluksi, ja meinasi tulla hieman hoppu tuossa loppuvaiheessa. Niinpä päätettiin vetää kaikki niin valmiiksi kuin voitiin, mutta esimerkiksi valojen ohjelmoiminen ja PA:n, sekä kulmien viritys jätettäisiin aamuksi. Noh, muutamaa LED-parria lukuunottamatta saatiinkin kaikki paikoilleen jo illalla, joten aamuksi olisi vain ne suunnitellut työt jäljellä. Niin, pystytyksen piti siis loppua jo kello 22, koska vahtimestarin työvuoro loppui silloin.

Aamulla siis saavuttiin paikalle joskus 11 aikoihin ja aloitin ensin virittämään tuon äänijärjestelmän. Aika hyvän siitä sai, vaikka itse sanonkin :) Hieman tosi piti käyttää älliä ja aikaa, mutta lopputulos kyllä korvasi sen.

Ensimmäinen “tsekki” olikin jo kello 12. Kyseessä oli siis teatterinäytöksen kenraali ja sen verran simppeli asia oli kyseessä (CD + 1 headset), että vetelin viimeiset muutokset lavalle Kengurumeininkiä varten samalla kun kenraalit oli meneillään.

Heti kenraalin jälkeen otettiin Kengurumeiningin tsekki ja kyllähän siitä hyvän sai. Kun oli muuten asiat kunnossa (PA hyvässä vireessä ja oikeat siepot) niin ei siinä isommin tarvinnut mitään enää säätää. Jotain hätää oli parissa kanavassa, mikä sekin sitten selvisi piuhaa vaihtamalla.

Tästä sitten työntekijäpalaverin kautta kahville ja hieman murua rinnan alle.

Itse tapahtuma meni oikein jouhevasti, niin mitäpä siitä sen enempää jauhamaan. Hiema tylsäksi meinasi välillä käydä aika itsellä kun kuunteli sitä taustanauhaa ja ryysti kahvia.

Sen verran pitää tosin mainita, että ei mennyt teatteri ihan käsikirjoituksen mukaan, kun nuo pienet ihmiset eivät oikein malta pysyä erossa esityksestä, jos siihen vain voi osallistua :) Hyvin se silti meni, oikein hyvin ja lapset pitivät…

Purkuun meille piti tulla kaverin avuksi, mutta kun ei kaverista mitn kuulunut, niin soiteltiin sitten toimitusjohtajalle. Oli kuulemma kaveri tullut kipeäksi… …ei sinällään, saihan noi kahdestaankin purettua siihen 21 mennessä milloin ulkona piti olla, mutta olisi ollut vaan vähän jo aiemmin valmis, jos olisi ollut useampi äijä tekemässä…

Onneksi ne junnut, jotka oli mattoja keräämässä, huomasivat peliliikkeen ja auttoivat lavan kanssa. Pääsivätpäs itsekin aiemmin kotio :)

Lifti meni kiinni 20:45 ja siitä nopean kauppareissun kautta kohti varastoa, jonne kamat tiputeltiin “suurinpiirtein paikoilleen”. Tarkoittaa siis sitä, että piuhoja ei alettu enää hyllyttämään siihen aikaan (saa se “kipeäksi” tullut varastomies sitten hyllyttää ne, ihan vaan vaikka kostoksi :) ), mutta muuten tökittiin laatikot sinne minne ne kuuluivatkin.

Tästä sitten kotiin yhtä kokemusta rikkaampana.

Harmi juttu sinällään, että unohdin kameran kotiin, eikä sen takia ole yhtään kuvaa tänne laittaa. Olisivat nimittäin olleet länkkärit ja intiaanit, sekä lännen naiset ihan hyviä kuvauskohteita :)

“Eteenpäin, sanos mummo lumessa”
-Katti-

Ei kommentteja: