tiistai 14. huhtikuuta 2009

Jyväshovi - Yyterin Kylpylä

Perjantai 10.4.2009

Kyllä... Kuten otsikosta pystyi jo päättelemään en tällä kertaa ollut rock-yhtyeen mukana, vaan hieman toisenlaista musiikkia esittävän levylaulajan monitorimiehenä.

Lähtö reissuun tuli melko pikaisesti, koska puhelin soi tiistaina puolen päivän aikaan, jolloin mahdollisuuksiani tiedusteltiin.

Muutama nopea puhelu sinne ja tänne, varsinkin sinne, osoitti, että perjantain ja lauantain keikat voisin käydä työstämässä, mutta alunperin kysytty torstainen veto Fredalla, olisi pakko jättää väliin.

Asiakkaalle kelpasi myös tämä järjestely ja niin sovittiin, että käyvät poimimassa minut kotoa kyytiin siinä puolen päivän aikaan perjantaina.

Matka Jyskälään menikin leppoisasti tämänkertaiseen työnantajaan tutustuen ja illan artistin toiveisiin perehtyen.

Jyväshoviin saavuttiin hyvissä ajoin ja ei muuta kuin kamat pystyyn ja tsekkiä louhimaan.

Homma toimi heti alusta (olinhan rakentanut mieleiseni kattauksen ÄläYsiin jo kotosalla ennakkotietojen perusteella) ja bändikin oli tyytyväinen.

Tuo lava tuolla Jyväshovissa on siis TODELLA erikoinen. Se on sellainen kaaren muotoinen, joten kun itse olin kaaren toisessa päässä, en nähnyt ollenkaan kaaren toisessa päässä sijaitsevia rumpalia ja kosketinsoittajaa... Samaa valitteli myös kitaristi.

Niin siis tässä vaiheessa lienee syytä mainita, että koko bändi on stereo-IEM kuuntelussa. Langattomat oli tuttuja laitteita, mutta langallisia en ennen ollut nähnyt... Noh, kovin kummoisia ei nekään olleet, mutta kunnon näköyhteys koko poppiin ei olisi koskaan pahitteeksi...

Yksi iso plussa tässä vaiheessa mainittavaksi on muuten tuo Jyväshovin apukanto. Oltiin miltei tunti etuajassa Jyskälässä ja apukanto pystyi joustamaan mahtavasti tulemalla aikaisemmin paikalle. Lisäksi pois lähtiessä oli apukantoa jopa 1 enemmän kuin oli sovittu. Mahtavuutta kerrakseen.

Keikka siis vedeltiin siinä puolenyön tienoissa ja roudaamaanhan ei näissä paikoissa pääse ennen pilkkua, joten päätettiin vaan cryyn kesken vetäistä kamat niin valmiiksi kuin voitiin.

Heti luvan saatuamme pukattiin kamat alakertaan ja auton kyytiin, olihan meillä aikainen lähtö aamulla, koska Yyterissä piti tsekin olla tehtynä ennen päivällisen alkamista kello 17:00.

Viimeisen kerran vilkaisin kelloa 4:35 ja sitten Nukku-Matti jo veikin minut mennessään.

Lauantai 11.4.2009

Herätyskello pirahti soimaan kello 8:20, josta nopsaan aamupalan kautta autoon ja liikkeelle kohti Yyteriä.

Kumma kyllä väsymys ei ollutkaan vielä ylitsepääsemätön ja matka taittui mukavasti Yyteriin, jossa oltiin taas hieman etuajassa.

Tällä kertaa apukanto tuli vasta sitten kun oli sovittu, ja osa kamoista olikin jo sisällä ennen apukannon saapumista...

Yyteriin oli rakennettu ihan kunnon 6x4 lava rumpuraisereineen ja mikäs siihen oli laitellessa kalustoa. Pääsi allekirjoittanutkin pitkästä aikaa muistelemaan backlinen pystytystä (Jyväshovissa oli minut siitä vapautettu, kun oli muutenkin uutta ja iso osa kalustosta oli minulle "oudoissa" paikoissa ja caseissa).

Tsekki saatiin vetäistyä kivasti alta, ja sitten mentiin syömään. Tällä kertaa jouduttiin hieman ruuvaamaan IEM-soundia popin korville paremmin sopivaksi, kun oli isompi tila ja hieman enemmän mekkalaa myös lavalla.

Syötyämmme päätettiin mennä vielä kylpylään, kun veto alkaisi kuitenkin vasta 21:15 ja kello ei ollut vielä 18:kaan.

Täällä vetoja olikin kaikkiaan 3. Ensin yksi 30 minuuttinen humu-veto, jossa rumpali hoiteli laulupuolen. Sen jälkeen 15 minuutin tauko ja itse artisti lauteille.

Artistin veto kesti täällä 90 minuuttia, jonka jälkeen oli vielä 45 minuuttinen humu-veto.

Kello oli noin 1:00 kun viimeinen veto loppui ja siitä sitten kamat kasaan ja autoon, oltiinhan cryyn kesken lähdössä ajamaan vielä yötä vasten pois.

Pois mennessä apukanto olikin puolittunut, mutta saatiin silti ihan kivasti kamat menemään autolle ja jopa pakkailtuakin hieman suunniteltua nopeammin.

Startti hotellin pihasta tapahtui siinä puoli kolmen aikaan ja allekirjoittanut tipahti täysin, jo ennen Poria.

Forssassa minut heräteltiin ajamaan, ja niinpä tuuppasinkin kotiin asti Hyvinkäälle, jossa tapahtui taas vuoronvaihto.

Nukkumaan omaan sänkyyn pääsin kello 5:30.

Koko reissusta jäi hyvä fiilis ja kyllä se vaan niin on, että ammattilaisten kanssa on mukava työskennellä...

Näihin tunnelmiin,
-Katti-

Ei kommentteja: