maanantai 18. elokuuta 2008

Elmun Kansanjuhlat @Alppipuisto

Lauantai 16.8.2008

Päivä oli sateinen ja siitä johtuen väkeä ei juurikaan paikalla ollut.
Se ei silti bändien tahtotilaan vaikuttanut vaan lauantai vedettiin läpi hienolla meiningillä.

Ikäväkseni huomasin lavaääntä rakentaessani, että tälle keikalle olikin tullut 4 kpl dBAudiotechnikin Maxeja kulmiksi. Näiden lisäksi siis mulla oli myös 2 kpl Dyniksen VM-sarjaa, joista toinen tuli Cue-kulmaksi ja toinen rumpukulmaksi. Syynä tähän oli KontuFestari (tai mikä lie oikea nimi) -tapahtuma, johon oli mennyt varsin mittava osa Sound Groupin kamaa... ...kuten ne loput VM:t...

Tiedän puritaaneimpien (liekkö tuo (<-) suomenkieltä ensinkään?) ääniseppien ampuvan minut seuraavasta kommentistani, mutta ilmaisen mielipiteeni silti: Itse pidän monitorikäytössä noista Dyniksistä enemmän kuin Maxeista. Maxeisssa on jotenkin liian "HiFi"-soundi, kun taas noilla VM-sarjalaisilla saa laulajalta putoamaan hampaat suusta paljon pienemmällä runnomisella.

Ensimmäisenä lauteille astui Stealing, joka oli varsin kovan oloinen porukka. Soitto kulki ainakin riittävän hyvin ja meno oli asian mukaista.

Seuraavaksi vuorossa olikin Matti Johannes Koivu. Juu, ja ihan soolona mentiin, joten 1kpl e935 ja 1kpl D.I.Boxeja riitti. Akkaria kulmaan ja laulua ronskisti "sidefilleihin" niin johan oli artisti tyytyväinen. Täytyy muuten todeta, että näin "ei-Irwin-Goodman-fanina" varsin kuunneltavan kuuloista settiä Matti oli kyseisenkin herran tuotannosta saanut.
Tämä kaveri jos joku on oikea trubaduuri kaikkine tulkinnallisine vivahteineen. Suosittelen!

Seuraavan bändin osalta oma työni olikin helpompaa, sillä Shake toi tullessaan omat sepät sekä monitorilandiaan, että etupäähän. Tästä syystä sain muutaman kuvan lavan edestäkin, mutta muutoin keskityin tämän tauon aikana lähinnä syömään... ...kun se kerrankin oli mahdollista ilman hirveätä kiirettä.

PintAndWefall tarjoili tyttöenergiaa varsin omaperäisessä muodossa. Kiitettävän lujaa tuli lavalla (reilusti 3-numeroisia dBA slow lukuja monitoritiskillä), mutta hauskaa näytti tytöillä olevan. Meikäläiseen ei ihan tällainen punkki uponnut, mutta hyvinhän tytöt vetivät, ei siinä mitään...

...ja jos PintAndWeFall tuntui lavalla tulevan lujaa, niin tuli The Capital Beatkin. Tämä porukka groovasi todella ja vetivät tosi hyvän setin. Paikalle saapunut yleisökin (jota edelleen sateen takia ei turhan paljoa ollut) tuntui tykkäävän. Jos teillä arvon lukijani on mahdollista tutustua tähän porukkaan, suosittelen kovasti.

Seuraavaksi olikin taas leppoisampaa menoa, kunhan kaikki säätämiset lavan päässä oli tehty, kun vuoroon astui MattiP. Melkein tuli ongelmia, kun kaverit alkoivat kysellä miksauspöytää jossa olisi RCA tai plugi outputteja (LS9:ssähän ei ole kuin noita XLR:iä), mutta niistäkin selvittiin pienen pohtimisen jälkeen.

Lauantain viimeinen esiintyjä olikin Downstairs, joka ainakin juontajana toimineen Wallu Valpion juonnon perusteella kuului hänen suosikkeihinsa ko. päivän osalta. Noh, miten sen nyt taas sanois... ...kyllähän pojat ihan hyvin vetivät, mutta varmaan vieläkin paremmin olisivat vetäneet, jos olisivat malttaneet juomien kanssa keikan loppuun... Hyvä keikka siis kuitenkin, ja paikalla olijatkin pitivät. Mulla vaan meinasi tulla ahdistus ja tuska bulsan takana, kun paineltiin siinä 108 - 115 dBA slow koko ajan, ja tulpat ei demppaa kuin 20dB:ta...

Tästä olikin hyvä lähteä unten maille sunnuntaita odottelemaan...

-Katti-

Ei kommentteja: