tiistai 18. elokuuta 2009

Sunset Beach Party ‘09 @ Karkkila

Torstai 16.7.2009

Torstain oli yksinkertainen ja simppeli pystytyspäivä. Minä ja Timbe saavuttiin mestoille siinä 9 aikaan aamulla, kun muita odotimme saapuvaksi 10 mennessä.

Tällä kertaa allekirjoittanut olikin etupäässä talonmiehenä.

Ensitöiksemme katseltiin paikat läpi ja oikaistiin etupään teltta, joka oli alunperin suunnattu hieman kieroon.

Ville ja Henkka saapuivatkin siinä hyvissä ajoin ennen 10 ja Mixakin 10 mennessä.

Pystytys saatiin hyvin alkuun ja puolen päivän aikaan saatiin ensimmäinen veto sähköäkin. Kyseinen sähkö oli tarkoitettu valolle, mutta siitä lainattiin tarvittavat vaiheet äänelle siihen asti kun äänisähkö olisi valmis.

Kaikki oli oikein hyvin ja PA soi niin kuin pitikin. Lavan pää sai monitorit viriteltyä ja aloimme olla valmiit.

Tässä vaiheessa tuli sitten äänisähkökin ja siihen liittyvä 63A keskus.

Kysyin voinko kytkeä oman 3x32A keskuksen, jonka kautta meni PA ja etupää, kiinni ja vastaus oli “voit”.

Kun kytkin 32A kaapelin kiinni keskukseen tuli pääteräkistä toimintasavut ulos melkoisen tuulettimen kirkaisun saattelemana. Paras veikkaukseni tässä vaiheessa oli, että taisimme saada sen n. 380V vaikka meille piti olla tulossa 230V… …ohessa kuva eräänkin päätteen power-piiristä tuon kyseisen volttihäröilyn jäljiltä…

 Power_piiri

Sähkäri siitä tutkimaan keskusta ja kaapelointia samalla, kun me pojat yritettiin saada kovasti varakalustoa paikan päälle… …mistään lähempää ei mitään löytynyt, niin piti sitten järjestää asiat niin, että varastolta saatiin varapäätettä yms. Ehdotin järjestäjälle, että toki minä voin Porissa piipahtaa, mutta se maksaa 0,45€ + alv / km. Tulivat siihen tulokseen, että lähettävät oman pakun hakemaan… …järjestäjän ongelma kun kuitenkin kyseessä oli…

Tällä välin oli selvinnyt sähköissäkin ollut ongelma (irronnut “0”) ja se saatiin korjattua, joten jäimme odottelemaan varaosia saapuvaksi.

Kun kerran kaikki kiireet loppuivat tältä erää, oli varaosia odotellessa hyvää aikaa kalustaa meidän FOH-telttaa. Sinnehän tuli loppujen lopuksi mm. riippumatto, jossa oli oikein mukava makoilla vetojen aikana kun vieraat työskenteli, sekä kahvinkeitin… Kerrankin oltiin omavaraisia kahvin suhteen ;) …niin ja toi pahviviritys tuossa valolankun edessä on häikäisysuoja, joka siihen kehiteltiin, kun ei oikein näytöstä nähnyt mitään ilman sitä…

FOH_Sunset

Illan suussa varaosat saapuivat Porista ja palaneet vaihdettiin uusiin. Pakkohan se oli kokeilla miten homma supatti, ja hyvinhän se…

Tästä olikin hyvä suoria nukkumaan, tosin saunan ja uimisen kautta :)

Perjantai 17.7.2009

Perjantai alkoi oikein aurinkoisissa merkeissä ja ennen kaikkea riittävän myöhään. Ainoat bändit jotka itse jouduin perjantaina miksaamaan oli tapahtuman aloittanut Honey Hellraiser ja J. Karjalaisen vetämä duo… Sanokaa mitä sanotte, mutta ei tuossa Karjalaisen hommassa paljon moitittavaa ole… Mitä nyt eturivin roku kävi ilmeisesti Jukalle hieman hermon päälle vaatiessaan “Dorista” ja “Häntä”.
Keikka itsessään meni kuitenkin oikein mainiosti.

Perjantai meni kaikkinensa oikein hyvin, ilman mitään ihmeitä.

Illan lopettanut Popeda veti aivan mahtavan keikan. Hitto toi porukka on oikeasti hyvässä kisakunnossa ja mahtava keikkabändi. Valomaailma ei ihan täsmännyt mun henk’kohtaisten mieltymysten kanssa, mutta eihän se aina voi osua… Hyvän näköistähän toi oli, mutta ehkä jopa hitusen liikaa lätkettä mun makuun.

Popeda_8 Popeda_7

Ryhmääkin oli saapunut Popedaa kuuntelemaan oikein mukavasti

Popeda_yleiso

Timbe otti Popedan tsiigaamisen oikeinkin leppoisasti, nauttien riippumatosta kaikin voimin.

Timbe_katsoo_Popedaa

Tästä oli kuitenkin hyvä suoria kohti majoitusta ja saunaa…

Lauantai 18.7.2009

Lauantai alkoikin leppoisasti puolen päivän aikaan ja päivän aloittavalla bändilläkin oli oma teknikkonsa mukanaan. Oikein leppoisaa siis minun kannaltani.

Siinä ensimmäistä bändiä tsekkaillessa kävi SturmUndDrang:n porukka morjenstelemassa ennen toiselle keikalle menoa.
Heillä oli hieman jännitystä ilmassa koska aikataulun mukaan mennessä olisi SUD pelipaikalla Karkkilassa vain n. 15 minuuttia ennen vedon alkua.
Niinpä heidän valomiehensä jäikin paikalle päivystämään ja laittelemaan backlinea kuntoon. Valomiestä kun ei sillä toisella keikalla kuulemma tarvittu…

Ainoa bändi joka jäi allekirjoittaneen miksattavaksi lauantaina oli toisena soittanut trio nimeltä The Body. Kaikessa brutaaliudessaan tämä porukka ja heidän musansa kyllä vetosi minuun kovinkin vahvasti. Jotenkin etäisesti tuli Tool mieleen :)
Tämä(kin) yhtye on varmasti sitä sarjaa joka toimii livenä paljon paremmin kuin levyllä… …ainakin kuvittelisin niin…

Muutoin päivä menikin muita bändejä fiilistellessä ja “Törkytehdasta” lukiessa riippumatossa.

Mieleen jäi soundien puolesta Melrose, joka tuli melko tanakasti, hyvällä soundilla ja veti erittäin loistavan keikan, sekä Scandinavian Music Group, joka soundasi myös oikein mainiolta.

SUD:kin pääsi aloittamaan vetonsa vain 3 minuuttia myöhässä mikä ei ole ihan huonosti tilanteen huomioiden.
Jotenkin vaan muuten oli joku mörkö pojilla mukanaan, kun tuntui että kaikki viikonlopun vastoinkäymiset osui juurikin ko. yhtyeelle.

Vaikka SUD tuli hiljempaa kuin esim. Melrose, meni vedon aikana kaksi kertaa subit kyykkyyn…
Ilmeisesti oli sen verran törkyä jäänyt kanaviin, että tunki asiattomuuksia subitaajuuksille jotka sitten löivät sen puolen jumiin. Mitään muuta en osaa keksiä tässä välissä, koska itse prossut ja päätteet toimivat niin kuin pitikin.

Kävin jopa juoksemassa kaikki subit vedon aikana läpi ja kuuntelemassa, ettei tullut tehtyä niitä kalliita kesähattuja, mutta ei. Kaikki supatti ihan niin kuin pitikin, mutta silti subit halvaantuivat kaksi kertaa SUD:n vedon aikana… …ei pysty ymmärtämään, ei…

SUD:n ja viimeisen bändin, Eläkeläisten, välissä kävin vielä sammuttamassa kaikki päätteet ja molemmat prossut, ihan vaan varuiksi, jos sinne olisi vaikka jokin protect-mode napsahtanut päälle…

Eläkeläisten veto olikin sitä taattua Eläkeläisiä. Jotenkin alkaa itsellä olemaan hieman turtumusta tuota huumoria kohtaan jo ilmassa, mutta ilmeisesti se vielä uppoaa yleisöön aika mukavasti.

Valoja hoidellut teknikko oli sen verta hilpeässä mielentilassa, että meinasi tuota savua olla ihan omiksi, ja naapurinkin tarpeiksi välillä lavalla ;).

Elakelaiset_4 Elakelaiset_3

Illan lopuksi, koko festivaali loppui ilotulituksen saattelemana. Oikein hienoa, oikein hienoa…

 FW_7 FW_2 FW_3

Näihin kuviin ja tunnelmiin,
-Katti-

(Copyright/kuvat Minka Matikainen)

Ei kommentteja: