maanantai 2. huhtikuuta 2012

Poikkeuksellisesti etupäässä

Tässä on taas vierähtänyt tovi, eikä muka ole saanut laitettua tekstiä oikein liikkeelle.
Riipaistiin pari “isompaa” juttua tuossa maaliskuun puolivälillä. Samalla toimivat testitilanteina Italian dB:n isolle linjasäteilijälle, joka tottelee nimeä T12.
Olihan nuo toki samalla myös ensimmäiset vedot Äänipalan uudelle Midaksen Pro2C:lle.

Varsin oivia ja soivia pelejä, molemmat. Midaksesta nyt oli aika vahva käsitys jo etukäteen, kun ei ihan ekaa kertaa kuitenkaan tuo Pro-sarja eteen astellut, mutta varsinkin tuo italialainen linjasäteilijä yllätti varsin positiivisesti.

Helsingin Jäähallissa siis meillä oli stereoina 8 palaa T12 puolellaan, jotka oli nostettu sinne 9m korkeuteen, ja niitä tukemassa siinä lattialla arc-asetelmassa 6 kpl S30 subeja. Tehtaan sedät lupaili subeille pöhyä 3kW / purkki.
Frontfilleinä oli pienempää T4:sta.

image
image

Tuo setti riitti oikeinkin mainiosti kyseisen tilaisuuden tekemiseen, ja headroomiakin jäi, reilustikin. Vauhtia mulla oli etupäässä sillai maltilliset 85 dBA slow… …joskin oltiin me Smaartin mukaan menty jopa 5 sekuntia ihan yli 90dBA:nkin :) Kauheata mekkalaa siis pidin, tälläkin kertaa :)

Mielelläni olisin hieman reippaamminkin lähettänyt, mutta kun tilaaja pyysi, niin minkäs teet…
Toinen tapahtuma oli Helluntaiherätyksen (?) Lähetyskonferenssi (?) Tellus 2012, johon alun perin piti olla tulossa Higher Groundia ja vaiks mitä. Sittemmin kuitenkin pieneni sekin setti aika paljon, mikä tavallaan lisäsi mun hommia, kun joutui kaiken vääntämään itse.

Tuonne Tikkurilan Urheilutalolle mentiin samalla, hyväksi havaitulla subipyydyksellä, mut yläpäitä oli nyt vaan 6 puolellaan… Samalla jouduttiin rakentamaan myös outfilli, joka päädyttiin tekemään samaisen italialaisen valmistajan pienemmästä linjasäteilijästä, siitä T4:stä siis. Varsin hienosti toimivat yhteen sen jälkeen kun oli viiveet sun muut kohdilleen saatu. Erittäin saumaton äänikenttä koko hallissa ja yllättävän mielyttävä soundi vaikka itse sanonkin.

Valotaiteilijana täällä, kuten jäähallissakin oli Laineen Tero, joka teki varsin hyvännäköistä settiä, kuten allaolevan kuvan “3D-valoista” voi päätellä.

image

Kaikin puolin molemmista kisoista jäi teknisesti varsin hyvä mieli. Tuo italialainen setti yllätti positiivisesti äänenlaadullaan ja –paineellaan, ja muutenkin hyvän ryhmän kanssa pusaaminen oli varsin hauskaa.

Näihin kuviin ja tunnelmiin…
-Katti-
(Kuvat: copyright Minka Matikainen, Jori Asikainen)

Ei kommentteja: