tiistai 19. toukokuuta 2009

Fillarifestari @ Kontula

Perjantai 15.5.2009

Perjantaina oli siis kyseessä pystytys. Tällä kertaa tavoistani poiketen oli lupautunut auttamaan myös lavan pystytyksessä.

Mikäs siinä, kaunis auringonpaisteessa kylpevä kevätpäivä.

Lavaa pystyttäessä tehtiin tottakai yksi virhe (ainakin). Lavan katoksi ja seiniksi tehtiin siis Arc, jonka sisällä olevan lavan koko on normaalisti semmoinen 10x8, mutta tällä kertaa lava piti siis tehdä 8x6.

Siinä pystyttäessä huomattiin vasta siinä vaiheessa kun oli jo L valmiina, että 10 leveätähän me siitä oltiin kuitenkin tekemässä… Eipä siinä muu auttanut kuin repimään lavaa paikalleen keskemmälle sen jälkeen kun yksi rivi paloja poistettiin.

…tässä vaiheessa alkoikin muistua mieleen, miksi minä en lavatöitä yleensä ole suostunut tekemään…

Lopulta saatiin lava pystyyn ja päästiin laittelemaan äänikamoja pystyyn myöskin jo pimenevässä, ja viilenevässä illassa.

Mitään kommelluksia ei äänikamojen suhteen tullut, mutta yksi maininnan arvoinen (ehkä?) juttu siinä pystytyksen aikana tapahtui. Oli hieman Kontulalaista teini-angstia ilmassa, kun yht’äkkiä jostain kuului “kirosana, sä et ihan oikeesti tee noin, kirosana. Nyt jätkälle tulee turpaan niin kirosanasti!” ja sen jälkeen lähti yksi kaveri kuin olisi tuli lyöty perseen alle, ja perässä sillä oli toistakymmentä suurin piirtein saman ikäistä sälliä, joita vielä tytöt yllyttivät.

Ilmeisesti pääsi kaveri pakoon, kun muu porukka tuli vielä siihen lavan kupeelle uhoamaan samoihin aikoihin, kun me olimme jo lähdössä nukkumaan.

Lauantai 16.5.2009

Tällä kertaa olimme kaukaa viisaita ja teimme kaiken niin valmiiksi kuin pystyimme jo perjantaiyönä. Tämä antoi mahdollisuuden nukkua kaikessa rauhassa aamulla ennen kuin lähdettiin takaisin Kontulaan.

Keli oli edelleen loistava ja päivästä odotettiin tulevan oikein mukava.

Siinä kaikessa rauhassa katseltiin, että kamat oli edelleen niin kuin piti ja louhittiin siinä samalla tsekki Dingo Duolle (Neumann ja Vesa).

Tämän jälkeen alkoi tapahtuma ensin Circus Helsingin esityksellä, jota seurasi juonto ja kaupunginjohtajan puhe. Kaupunginjohtajan puheen jälkeen oli Helsingin pelastuslaitoksen soittokunnan vuoro.

Käytännössä tänne asti oli siis todella leppoisaa menoa, vaikkei meille aikatauluista kukaan mitään tiedottanutkaan, oltiin ilmeisesti aikataulussa. (?)

Sitten alkoikin bänditouhut. Rumpujen yms. pystytyksen aikana oli lavan vieressä käynnissä fillarihuutokauppa, joten kaikessa rauhassa siinä sai backlinen kalustaa.

Ensin tuli lavalle Stadin Juhlaorkesteri, joka veti eri vuosikymmenten ja maanosion musiikkia. Ihan jees vetivät, mutta varmaan olisi vieläkin paremmalta kuulostanut, jos ei puhallin sektio olisi ollut ihan niin pelti kiinni (trumpetisti mm. tempaisi naamalleen lavalle tullessaan) ja jos olisivat antaneet mikrofonien olla niin kuin ne oli laitettu.

Juhlaorkesterin jälkeen oli vuorossa tanssiorkesteri. Ajattelin itsekseni että tämähän menee mukavasti, kunnes ensimmäinen ralli lähti käyntiin. Voi herranen aika! Tuntui kuin olisi väki soitellut ihan eri biisiä keskenään välillä. Pahasti oli hakusessa tuo homma.

Aika paljon pitää tapahtua, että minullekin tulee myötähäpeän tunne, mutta tällä kertaa se tuli…

Kehtasivat vielä soittaa melkein 30 minuuttia ylipitkän setin, vaikka asiasta huomautettiin useampaan otteeseen. Oli allekirjoittanutkin jo miltei valmis tempaisemaan sähköt pois lavalta kunnes lopettivat.

Päivän lopetti Dingo Duo, joka veti yllättävänkin hyvin. Jostain kumman syystä Neumannin akustinen vaikeni. Ensimmäiseksi epäilin paristoa, jonka vaihdoinkin lennosta, mutta se ei parantanut tilannetta. Sen jälkeen kokeilin uutta piuhaa, uutta D.I. Boxia, jne. jne., mutta mikään ei auttanut. Luulenpa että meni kaapeli poikki/irti sisällä…

Noh, ei se menoa haitannut ja Neumann soitteli sähkiksellä siis keikan.

Siitä sitten purkuhommiin ja kamoja pakkaamaan. Ääni menikin kasaan varsin nopsaan, mutta sitten oli vielä se lava… Voi yhren kerran, kun pitää olla niin huonomuistinen että lupautuu.

Noh lavakin meni sen ärsytyksen voimalla melko nopsaan kasaan ja kotona taisin olla joskus 01:00 jälkeen.

Kaikkea siis taas sattui ja tapahtui… …minullekin…
-Katti-

Ei kommentteja: