torstai 5. toukokuuta 2011

U-Turn 2011

En tiedä mikä se on mieheen mennyt, mutta nykyään tahtoo tuo kamera unohtua aina kotiin. Siinä se on toimistossa läppärirepun ja “henkiinjäämis salkun” vieressä, mutta ei se kyllä taaskaan mukaan lähteny… …harmi, olis nimittäin ollut sen näköinen setuppi toi lava, että olis ollu ihan kuvauksen arvoinen.

Uukkari meni tänäkin vuonna vanhan kaavan mukaan, eli pari päivää (ja yötä) pystytystä, pari vetopäivää ja sit purku. Tällä kertaa en tosin itse osallistunut purkuun lainkaan, kun oli toisaalla silloin.

Se mikä tän kerran teki mulle erikoiseksi ja erinomaisuudeksi oli se, että mulla oli tuolla lavalla monitorilankkuna DiGiCon SD9. Täytyy sanoa, että tällaiselle Yamahoihin tottuneelle toihan on kuin taivas. Musta tuli heti kerralla kyllä noiden SD-lankkujen ylin ystävä. 8:sta jonkun verran olikin kokemusta pohjalla, mutta en olis uskonut että toi 9:kin on oikeesti noin hyvä työkalu. Saattaa olla, että joutuu vielä joskus pankinjohtajan juttusille tän vedon takia…

Perjantaina molemmille bändeille tuli oma etupään seppä, joten Ville hoiteli vaan housebandin. Minä taas sain kunnia raapia kaikille esiintyville tahoille monitoroinnin ja kun laskin tuossa perjantai-iltana niin kaikkiaan 19 kpl outputteja oli käytössä, eli aikamoista säätöä olis ollu vetää jollain Lysillä… …varsinkin kun osa noista oli stereomatskua (IEM).

Ainoo häpsy mikä kävi perjantaina oli avaavan orkan viulumikin pimeneminen. Kyseessä oli siis heidän oman langaton mikkinsä, joka toimi hyvin vielä tsekissä, mutta sitten heti ekan biisin aikana päätti kuolla. Muutamaan kertaan ehdin ehdottaa, että otetaan meidän viulumikki käyttöön (kun siin housebandissäkin sattu viulu olemaan, ni oli toi AT:n viulumikki messissä), mutta vasta jonkun aikaa orkan oman tekniikan (heillä oli siis oma backlineteknikko mukana) taisteltua tuon mikin kanssa, he pyysivät meiltä AT:tä lainaan.

Muutoin koko ilta menikin ihan käsikirjoituksen mukaisesti, mitä nyt lopussa vedettiin pitkäksi semmoisella puolella tunnilla…

Lauantai olikin sellainen leppoisa päivä, kun lauteilla oli vaan toi houseband ja sitten illalla semmoinen 2xWL + 2x D.I. tarvitseva bändi, jolle riitti sidefillit + 2 kulmaa. Pääsin purkamaan paljolti monitorilandiaa pois jo ton vedon aikana, kun olin kuitenkin ottamassa ton SD9:n mukaan seuraavan päivän keikalle itselleni.

Samoin siinä viimeisen vedon aikana kirjoitin seuraavana, ja tapahtuman viimeisenä, päivänä etupäätä tekemään tulevalle hahmolle nuotit miten lavapätsi oli tehty, mitä monitoreihin oli housebandille mennyt jne. (viimeisenä päivänä oli siis pelkästään puhetta ja houseband ja niinpä oltiin sovittu, että sen voisi hoitaa kaiken etupäästä).

Kun lopulta oli pakattuna autoon kaikki ylimääräiset kulmat, joita ei enää sunnuntaina tarvita, SD9 ja kaikki muukin mitä seuraavana päivänä me tarvittiin, ja voitiin ottaa mukaan, lähdettiin nukkumaan muutamaksi tunniksi.

Näihin tunnelmiin,
-Katti-

4 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Jäin yötä vasten paikanpäälle korjaileen sitä pimennyttä viuluhäsää, syyksi paljastui lopulta adapteripiuhan irronneet juotokset beltpackin päästä (2/3 irti). Sellasta johtoo kun ei tehdas tarjoo valmiina ja noita lukkorenkaallisia miniplugejakin on vähän nihkeesti saatavilla, niin on sitten täytynyt teurastaa valettu liitin ja sillonhan vedonpoiston kanssa asiat on vähän niin ja näin ;) Ei siis ollut onneksi mikään langatonhätä.

Seuraavana päivänä vedettiinkin jo sitten ilman ongelmia samalla systeemillä.

Mikko kirjoitti...

Unohtu sanoo, että mysteeriksi jää miksei se sitten toiminut langallisena versiona. Siinä kun on eri adapteripiuha ja toi rikki mennyt ei siis ollenkaan käytössä.

Ite kun testasin sitä heti ensimmäisenä (ettei vaan mikki olis saanut siipeensä mitenkään), niin toimi ihan kiltisti. Ehkä olis koulutuksen paikka ko. backlineteknikolle ;)

Harmi sinänsä, kun se olis nimenomaan noita langattoman hässäkkätilanteita paikkaamaan tarkoitettu.

Katti-Matikainen kirjoitti...

Semmostahan se on, noiden vehkelöitten kanssa. Aina aika-ajoin niissä jotain ilmenee ja sen takia olenkin yleensä aika haukkana tarjoamaan sitä mikä "varmasti" toimii tilalle, jos tollaista vedon aikana sattuu...

Kandee kuitenkin tutkia kunnolla missä meni vikaan sen langallisen systeemin suhteen niin osaatte sitten suhtautua tulevaisuudessa.

Mikko kirjoitti...

Niin no, sen pitikin olla se "varmasti" toimiva ratkaisu :)

Luultavasti siinä oli henkilö jättänyt kytkemättä mustanaamion tai jotain muuta yhtä typerää. En mä itse keksi miten ton voi muuten kädettää. Johto etuasteen ja mikin väliin (ja vastaanottimesta tuleva xlr siis irti), phantom päälle, ja rokkenroll.

Vähän sitä osastoo, että kun olis itse käynyt paikalla niin homma olis ollut selvä. Mutta hyvä kun sulta löytyi se AT niin saatiin homma kuitenkin maaliin. Ja yleisöhän tykkäs kuitenkin ;)