maanantai 30. maaliskuuta 2009

SuMu-Festival @ Ahjola / Nurmijärvi

Lauantai 14.3.2009

Ja taas oli aika vuotuisen SuMu-Festivaalin. SuMu:han edustaa "Surkeaa Musiikkia".

Viime vuotisen perusteella en ihan mahdottomia odottanut tapahtuman musiikilliselta annilta, mutta yleensä muut asiat on täällä apukantoineen toimineet.

Alunperin piti mulle lähteä laudaksi Soundcraftin Si3:nen, se kun ois muuten ihan sama kuin Si2:nen joka se mielenkiinnon kohde oikeasti on kanavamäärien puitteissa, mutta tuolla Studiotecillä kun on vaan Si3:nen tällä hetkellä tarjota demoihin...

Ainoa bändi joka toi oman teknikkonsa paikalle, pyysi kuitenkin tuomaan analogisen laudan. Ei kuulemma pysy nuo digitaaliset vielä oikein käsissä... Voitte vaan kuvitella kui harmitti viedä paikalle räkillinen prosessointia ja sellainen vanhan A&H:n analogilauta. Noh, aina ei voi voittaa ja pitää ottaa toi Soundcrafti testiin sitten joku toinen kerta.

Tällä(kin) kertaa oli apukanto valmiina odottamassa sovitun mukaisesti kello 9:00 ja tavarat menivät varsin mukavasti tuonne Ahjolan yläkertaan. Sinnehän ei siis ole muuta tietä kuin kierreportaat...

Ylös meni siis äänen ja pienikokoisen valokattauksen lisäksi semmoiset 12 lavapalaa.

Sen ainokaisen vieraan miksuuttajan kanssa oli sovittu, että voivat tulla testailemaan äänenpaineita siinä kello 13 aikoihin. Tätä ennen rakentelin tuonne DR260:seen limitterit paikoilleen, kun oli tuossa pääteräkissä ruutia aika reippaasti yli tarpeen... Eipähän sitten tarvitse huolehtia ihan niin kovasti itselläkään...

Lava, ääni ja suurin osa valosta oli kasassa kello 12, jolloin lähdettiin lounastamaan.

Takaisin tullessamme kello 12:45 jatkettiin valon loppuun viemistä ja säätämistä siihen asti kunnes pääesintyjä teknikkoineen saapui siinä 13 aikoihin kuten oli sovittu ja he aloittivat oman tsekkinsä. Ihan tyytyväisen oloista väkeä.

Ainoa muutos mikitykseen tuli heidän osaltaan liidilauluun, jonne Senkun e935 korvattiin heidän omalla Shuren 58:lla...

Pääesiintyjän tehtyä tsekkinsä, ajettiin PA:ta vielä hieman Kevyen Musiikin yhdistyksen väen oman bändin (Stone Relic) kanssa ja mm. trimmailtiin gatet nk. "talon rummuille" kohdilleen.

Tästä olikin hyvä lähteä odottelemaan tapahtuman alkua.

Bändejä oli taas jos jonkunmoisia, mutta muutama jäi ihan mieleenkin. Circus Underground, joka muuten aloitti, oli varsin asiallisen kuuloinen pumppu, joskin soittivat ihan sairaan lujaa lavalla, mikä aina tuppaa vaikeuttamaan äänenpoistajien työtä yleisön keskellä.

Toinen positiivisesti mieleen jäänyt bändi oli Trakooma. En sinällään kuuntele tuollaista musiikkia liiemmin itse, mutta kyllä kavereilla ainakin asennetta oli, ja rumpali piti paketin hyvin kasassa.

Muuten jotenkin koko päivä ja sen esiintyjät hävisivät tuonne harmaaseen massaan minun päässäni...

Lopulta minun viimeinen "työnantajani" Stone Relic tempaisi oman 30 minuuttisensa ihan itselleen tyypilliseen, varmaan tapaansa. Posiitivista heidän vedossaan oli varsinkin se, että lavameteli oli allekirjoittaneen pyyntöjen mukaisesti ajettu mahdollisimman alas, jolloin yleiseen sointiin ja soundiin pystyi oikeastikin vaikuttamaan.

Pääesiintyjän vedosta katsoin pari ekaa rallia ja hyvin tuntui homma kulkevan. Tämän jälkeen poistuin paikalta kahville ja hieman lepuuttamaan korviani.

Keikan loputtua tulin takaisin vastaanottamaan kiitokset ja purkamaan kamat pois.

Yllättävää kyllä, apukanto toimi myös poispäin varsin mainiosti ja niinpä varastolla oltiinkin jo pakkaamassa sunnuntain pop-messua varten kamoja joskus 22 jälkeen.

Nukkumaan pääsin siinä puolen yön tienoissa, suurin osa sunnuntaina tarvittavista kamoista valmiiksi jo kyytiin pakattuina.

Kuvia laitan täältäkin, kunhan ehdin kahlata ne läpi...

-Katti-

Ei kommentteja: