maanantai 28. helmikuuta 2011

Tulisia suudelmia Vantaalla…

Tässä on taas ollu vähän kaikkea, pääasiassa sellaista mistä ei oikein ole jaksanut edes tänne raapustaa, kun ei niissä mitn ihmeellistä ole ollu. Jotain TV-tuotantohommia, truba- ja duokeikkoja, pari perusvetoa jne.

…nyt kuitenkin tuli erikoiskeikka, erikoismeiningillä… Puhelin pirahti tiistaina ja perjantaille tarjottiin semmoista peruskeikkaa. Kun perjantai oli sopivasti auki, otin ja lupauduin, jo ennen kuin tiesin mistä olisi kyse (EPIC FAIL, tiedetään!).

Illan teemana oli siis Hotelli Vantaan Tulisuudelma, ja siellä esiintyvä ihan asiallinen bändi. Ikävää tuossa siis oli se, että 1) paikka on Liekkipusu, jossa muusikkoa ja teknikkoa ei pidetä edes ihmisenä (toim. oma kokemus edellisistä kerroista, joskin tuo kokemus muuttui tällä kertaa) 2) tällaisella varoajalla, ei keikalle ollut enää tilaajallakaan antaa kuin lankku, mikit, monitorit ja kaapelit… …eli siis sillä talon omalla, aivan “ihanalla” Fohnnilla mentiin…

Onneksi lankuksi sentään valikoitui edes DM1000 sen iän ikuisen Lysin sijasta…

Toisaalta, kun on vähän kamaa, tsekin pitää olla tehtynä vasta kello 21 ja bändikin meinaa tulla paikalle joskus 19 jälkeen, riitti kun teki load-innin itse siinä 18 aikoihin.

…joskin ennen load-inniä meinasi hieman jo huoli pukata päälle. Paku jossa kamat siis olivat, oli parkissa Hki-Vantaan kentällä, kun ryhmä, jonka tarvitsemat kamat olivat myös autossa, oli palaamassa Leviltä keikalta. Eihän siinä muuten ois mitään ollu, mutta kun ystävämme Finnair oli taas vaihteeksi aika reippaasti myöhässä, ja jotain ihme säätöä oli kentällä matkatavaroidenkin kanssa…

Kaikkinensa kuitenkin ehdin Liekkipusulle just vähän jälkeen 18, joten vieläkin ehti.

Kamat sisään, ja miksuutin siihen hieman “erikoispaikkaan” (siihen tanssilattian vieressä olevaan loossiin) sillä ajatuksella, että pääsee purkamaan ja pois heti vedon jälkeen, eikä tartte odotella pilkkua.

Omat vehkeet tulille, nopia linjatsekki että kaikki toimii, ja sen jälkeen kytkeytyminen siihen talon järjestelmään. Jos olis fiksu ollu, niin olis ottanu ees pari Y-piuhaa ja erotusmuuntajaa mukaan, jolloin ois voinu kytkeytyä suoraan prossuun, mutta kun ei… Nyt mentiin siis DJ-mikserin läpi…

Ensin semmoinen perustasojen tarkastus, ettei missään klippaa (siis lähinnä ettei siinä DJ-mikserissä klippaa), sen jälkeen ääni ulos…

…tai no, ääni ja ääni… Kyllä kai tolla Fohnnilla pärjää jos ei välitä muuten, mutta kun ei siinä oikein ollunna sitä ruutiakaan ihan tarpeeksi. Tai siis suurin syy siihen oli lienee se, että alko prossujen limitterit haukkomaan kiinni tosi nopeasti, eikä tonne prossulle oikein päässyt niitä muokkaamaankaan…

Bändikin tuli paikalle, ja tsekki saatiin tehtyä, tosin ilman liidilaulajatarta, mutta kuitennii. Enemmänkin ois saanu PA:sta ääntä lähteä, mutta sillä mennään mitä annetaan.

Tässä vaiheessa kello oli jotain 20:20 ja sit päätettiin odotella sen aikaa raflan puolella, että päästäisiin bäkkärille viemään vähän kamoja.

Kun bäkkärille päästiin ja saatiin takit yms. sinne, niin sitten mentiin käymään saunassa, ja tokihan siellä oli väkeä, joka jotenkin tunnisti popparit ja sitten jutulle ei ollutkaan tulla loppua kun kuunneltiin sitä taivastelua kuinka “hienoa” tuo kiertue-elämä on… (varmaan joo, jos ei koskaan oo rundilla ollu)

Saunan jälkeen bäkkärille syömään ja odottelemaan.

Veto starttasi kello 24 ja kesti n. tunnin. Taisi olla 01:10 kun loppui. Tämän jälkeen nopsasti ilmoja kyselemään popilta ja tuntuivat olevan ihan tyytyväisiä keikkaan.

Äkkiä kamat kasaan ja ulos. Taisi mennä pakun takaovi kiinni siinä 01:55, joten aika nopia lähtö siitä sitten tuli.

Siitä pakua viemään Helsingin keskustaan, jossa toinen pop-artikkeli oli lopetellut jo soittonsa ja alkoivat pakata kamojaan sitten kun pilkku olisi tuloillaan. Itsehän suuntasin tässä välissä jo kotia kohti…

Tulisuudelmaan meneville tiedoksi, henksu on nykyään oikeasti ihan asiallista (ainakin tämänkertaisen kokemuksen mukaan), ja viekää ihmeessä myös oma PA :)
-Katti-

Ei kommentteja: