lauantai 15. marraskuuta 2008

Yritysbileet @ Rake-sali

Torstai 13.11.2008

[Edit: Ota kuppi kahvia ja hyvä asento, tästä tulikin yllättävän pitkä stoori]

Tässä ohjelman lomassa on hyvä käyttää luppoaikaa blogitekstin luomiseen. En ole ennen näin tehnytkään ja hippuisen oudolta tuntuu kirjoittaa asioista, jotka tapahtuvat par'aikaa, kun on tottunut kirjoittamaan menneistä. Katsotaan nyt mitä tästä tulee...

Mistäköhän tuota taas aloittaisi, on nimittäin ollut sellainen päivä ettei väliä...

Tämän(kin) keikan piti olla todella leppoisa valojen ja 3x2 + 1x2 lavojen rakennus ja hallinnointi veto (juu, ei ole valot olleet yleensä mun sarkaa, mutta mikäs siinä. Jos joku siitä maksaa, niin voihan sitä aina laajentaa kokemuspiiiriään ja olen minä sen verran valopirkkona toiminut ennenkin, että tiedän perusteet...). Laskeskelin, että pystytykseen menisi noin 1-1,5 tuntia, kunhan kamat on saatu sisälle. Ainoa pommin paikka piti olla kielitaito. Asiakkaat tulisivat puhumaan vain ruotsia, tai jotain sen sukuista (myöhemmin kävi ilmi, että norjaahan se sitten oli) ja englantia. No ei hätiä siis, englannilla mennään silloin kun ei ruotsi taivu.

Ajelin BWF:n varastolle aamupäivällä brieffiin ja kaikki oli edelleen kovin helpon ja kevyen oloista. Pakattiin siinä kyytiin kamat joita ei ollut paljoa. Ainoat oikeastaan ikävät roudattavat olisivat nuo lavaelementit, mutta portaitakaan ei pitänyt olla, joten kunhan ne sai jotenkin taisteltua autosta rullakkoon niin homman piti olla iisiä...

...Väärin... ...no niitä portaita ei ollut paljoa, mutta riittävästi, että sai mun tunteet lämpiämään ja hien pukkaamaan oikein urakalla. Pienen punnerruksen jälkeen pääsin hissin ovelle, vain huomatakseni, että ei ne lavat sinne hissiin ainakaan rullakossa sovi, hyvä jos pystyssä jotenkin... Noh, periksi ei anneta ja silleen, joten taistelin kamat ylös saliin RGB:n suosiollisella avustuksella.

Tämän jälkeen huomattiin RGB:n väen kanssa, että 80cm jalat oli liian pitkät. Meinasi screeni mennä turhan ylös. No, arvatkaa kerran oliko mulla yhtään ylimääräisiä 40cm mukana? Eipä tietenkään, joten soitto varastolle, että jos joku ois tulossa, niin voisko tämä joku tuodan koipia? Asia selvisi ja hommaa päästiin jatkamaan, joskaan stagea ei tietty voitu kokonaan kasata, joska RGB:n väki tarvitsi jo sen yhden elementin screenin alle, jolloin lavasta puuttui yksi osa niin kauan, kunnes niitä koipia saapuisi.

Jatkoin siis valourakkaa ripottelemalla PAR-kannuja lähinnä tolppien juureen seiniä maalatakseni, sekä nostin etuvalot paikoilleen.

Tässä vaiheessa se kakkatynnyri sitten repesi siellä jossain, ja ainakin tähän asti siitä onkin sitten riittänyt ihan kivasti...

Paikalle saapui asiakkaan edustaja, joka kysyi äänentoiston perään. Tuumasin ykskantaan (kohteliaasti kuitenkin, siis minä, ajatelkaa), että meiltä oli tilattuna vain valot ja lavat, sekä että Klaus K:n puolelta piti tulla ääni. Asiaan sen kummemmin keskittymättä pyyhkäisin jatkamaan valojen ripottelua, filsujen laittoa ja sähköjen kytkemistä.

Noh, talon äänikamat löytyi ja kun asiakas näki nuo D.A.S:n pikkuiset purkit, ilmoitti hän heti sujuvasti että ei kelpaa, kun ei oo subeja. He haluavat kunnon äänen tähän tapahtumaan, olihan kyseessä kuitenkin kyseisen vaatetusalan ketjun Norjan osaston 20-vuotisjuhla. Minä siitä tyhmänä sanomaan, että soitetaan myyntimiehelle ja kysytään miten voidaan asiassa auttaa. Noh myyntimieshän myi taas lisää ja oli onnellinen, mutta niin se vaan se kakka alkoi valua meikäläisen kauluksesta sisälle.

Tuli soitto BWF:n varastolta, että pitäisi tulla noutamaan ääni, kun eivät pysty sitä tuomaan, ja ai niin, ihan vaan pai-tö-vei, joudut tekaisemaankin äänen ko. gaalaan.

No paskaakos siinä. Autoon ja kohti varastoa. Dääm, se on muuten tuo Helsingin keskustan liikenne ihan perseestä näin niinkuin arkisin, varsinkin nyt kun Mansku on revitty auki (ulkopaikkakuntalaisille tiedoksi, että Mansku on yksi niistä "the" valtaväylistä). Meneehän se aika onneksi näinkin, autossa istuessa, mutta siihen taisi kaatua mun suunnittelema breikki sen jälkeen kun olisi kamat pystyssä...

Pääsin varastolle ja bongasin sieltä mukaan tuollaisen ranskalaisen pikkupatongin. Ihan asiallinen nippu tällaiseen tapahtumaan, ja todella mukavan kokoinen roudausteknisesti. Soundista en mene sanomaan mitään, kun en ihan oikeasti ehtinyt sitä niin tarkkaan kuunnella, eikä live-musaa ollut, mutta kyllä se CD:lle ja puheelle toimi ihan riittävästi ainakin.

Noh, starttasin takaisin varastolta kohti keskustaa ja niin se vaan on, että ei ne kestä asiat päässä, ei sitten millään. Pääsin Tuusulan väylälle, kun puhelin soi ja varastolta soitettiin, että "eikös sun pitänyt niitä koipiakin ottaa sitä lavaa varten". No voi "piip" (jos olisi herkkä kiroilemaan, niin tuossa olisi ollut muuten sille paikka). Ei muuta kuin auto ympäri ja takas... Meinas pikkusen hävettää/ärsyttää/ketuttaa (en edes itse tiedä mikä tunne oli päälimmäisenä...)

Lopulta pääsin lähtemään takaisin kohti keskustaa. Takaisin Erottajalle päästyäni purin kamat niin nopsaan kuin pystyin, koska asiakas halusi päästä testailemaan esitystä äänen kanssa ja aikaa testailuun oli ruhtinaalliset 45 minuuttia, niin ja mulla kamat vielä auton kontissa...

Ei muuta kuin kamat pystyyn ja taas oli olo kuin olisi uimassa käynyt, vaikkei satanutkaan, eikä vettä muutenkaan ollut ihan vieressä.

Onneksi toi patonkien tekemä PA on sen verran näppärä setti, että sen sai nopsaan pystyyn. Sen jälkeen langattomat tulille (arvatkaa taas sattuiko taajuudet heti "varaston paketista"... no oikein arvasitte, ei sattunut ei... onneksi oli tuttua Sennheiser kamaa, joten taajuuksien vaihto kävi näppärästi)

Lisämausteen soppaan toi tuo Yamahan Oiva, siis O1V96:n. Olenhan minä tuota pöytää joskus pyörittänyt paljonkin, mutta on vaan niin kauan aikaa sitten... Meinasi mennä vähän aluksi hakemiseksi, kun on tohon ÄläYsiin tottunut (on nimittäin nappulat eri paikoissa ja logiikka aika erilainen, ainakin musta). Nopsasti se kuitenkin muistui mieleen, ja tälle keikalle oiva plussa oli noi plugi sisääntulot, kun oli PC:tä, DVD:tä jne. ja kaikki siinä 1m säteellä. Ei tarvinnut viritellä D.I.Boxeja tms.

Tässä vaiheessa minäkin kävin vetäimässä lähinnä uitetun oloiset roudausvaatteet pois niskasta ja tempaisin puvun päälle. Juu, kyllä ihan siihen hikinihkeälle iholle meni paita, kai se Bio Ariel Omo (vai mikä se nyt oli siinä mainoksessa) auttaa niinkuin mainoksessa lupasi. Pukua autosta hakiessa oli tarkoitus laittaa lisää kolikoita tuohon parkkimittariinkin, mutta enpäs sitten ehtinyt. Oli jo ikkunassa sellainen minigrip pussi, jossa oli valkoinen paperi kertomassa pikavoitosta. Onneksi BWF:n hahmot lupasivat ottaa sen hoitaakseen, kun olivat jo mulle "vähän" ylimääräistä hommaa aiheuttaneet. Jätin minigripin siihen siinä toivossa, ettei ainakaan toista tule... ehkä... enkä muuten lisännyt rahaa, sen verran oli tappi otsassa.

Kaikki alkoi siis olemaan kasassa. Viimeisiä harjoituksia vedeltiin menemään, kun se kakkasäkki aukesi taas. Ensin paukahti toisen etuvalon polttimo ihan noin vaan itsestään ja sitten meni vissiin jotain paskaksi tuolta valotiskistä, kun ei himppari enää totellut sitä, ei sitten millään. Ja taas soittoa tuonne varastolle, kun ei tuo Micropack ihan niin tuttu vempele ole, ja kysymys miten sieltä saa sitten sisäiset säädöt käyttöön. Kaikkiin kanaviin semmoiset 70 pinnaa, myös siihen etuvaloon, joka oli jäljellä. Eihän se kaunista ole, kun on etuvalo koko ajan päällä, mutta minkäs teet kun ei 6" tanko mee siihen 5" reikään, ei vaikka kui änkis, tai no ainakin jotain repee, jos sen sinne saa jotenkin tungetuksi voimalla...

Nyt on tauko meneillään ja kohta päästään syömään, ehkä, kai, mikä olis ihan loistavuutta. Pelottaa vaan koko ajan, että milloin menee toi viimeinenkin etuvalo, tai jotain muuta kakkaa taas tulee niskaan. Tahtoo nimittäin pitää paikkansa tuo sanonta "ei kahta ilman kolmatta" ja vaikka tässä nyt on reilusti yli 3 hässäkkää jo ollutkin, niin silti... hippuisen hirvittää...

Mahtava asia on se, että ennakkotiedoista poiketen olen saamassa yhden parin apukäsiä yöllä purkuun, niin ei PITÄISI mennä ihan hirmuisen pitkään. Jos kaikki menee suunnitellusti, pitäisi meidän olla ulkona tuossa Erottajalla, kamat kyydissä, siinä kello 0:30. Katsotaan nyt kuinka pitkäksi vetää tän gaalan, mutta siis PITÄISI olla ulkona noihin aikoihin...

Rupean ajankuluksi duunailemaan viikonlopun keikkoja varten tuota ÄläYsin fileä, niin jos vaikka huomenna olisi rakentaminen sitten taas hieman kevyempää.

Käytiin tossa syömässä välillä, saatiin siis ruokaa, mikä on ihan mahtavuutta, Ilmattaressa. Täytyy sanoa, että olipa mitä kanaherkkua olikaan, niin kyllä toimi. Porukka ympärillä (RGB:n Janne ja kaksi jotain norjalaisen tapahtuma-konsultti-ähellys-yrityksen naista) naukkaili Italialasita D'Albaa, ja ilmeisesti sekin toimi, ainakin puheista päätellen.

Äskettäin tuli soitto, että yksi 500 fresu olisi tulossa mulle tänne backupiksi, jos toi toinenkin etuvalo meinaa kuolla pois... ...kattellaan nyt, toivottavasti sitä ei tartte...

Tästä eteenpäin kirjoittelen jo seuraavalla keikalla aikaa tappaakseni... Ei onneksi tarvittu sitä fresua, vaan se kakkasäkki ilmesesti sitten tyhjeni lopultakin.

Niinhän siinä sitten kävi, että eihän se juhla ihan aikataulussa pysynyt. Semmoiset 30 minuuttia vetivät yli lopussa, mikä yllätti allekirjoittaneen, koska koko ilta oli pysytty aikataulussa. Lopulta siis oltiin valmiita ja auto pakattuna 1:10, joten toi alkuperäinen arvio olisi pitänyt ihan kivasti paikkansa, jos aikataulussa olisi pysytty... mutta ei pysytty...

Kävin tiputtamassa kamat, auton ja kulkuläpyskän tuonne BWF:n varastolle, josta pääsin lähtemään kohti kotia joskus vähän jälkeen 2. Tai no siis enhän minä kotiin vielä mennyt vaan hakemaan kamat kyytiin tätä keikkaa varten, jolla olen nyt. Onneksi oli Ville valmiiksi pakannut kärryn, niin olin kotona "jo" kello 3:15, kun ei muuta tarvinnut kuin tempaista kärry perään.

Eipä siinä oikein muuta enää sille "illalle" voinut, kuin painua unille, jotta jaksaisi taas seuraavana päivänä...

Päivitän tätä nettiin seuraavalta keikalta, joten kuvia on tulossa, mutta hieman myöhemmin.

-Katti-

Ei kommentteja: