keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Popmessu @ Töölön kirkko

Sunnuntai 1.2.2009

Tässä on taas ollut kaikkea ja tuo päivitys on jäänyt hieman jalkoihin... ...tästä on taas hyvä parantaa =D.

Kyseessä oli siis sellainen leppoisa messun äänenpoiston toteutus, joka allekirjoittaneelle napsahti kun "vakikaveri" oli katsomassa Disney On Icea tyttärensä kanssa.

Kamat oli talon puolelta, muutamia mikkejä, langattomia ja monitoreja lukuunottamatta, eli mitään kummoista roudaamistakaan ei ollut tiedossa.

Töölön kirkolle saapuessani olikin paikalla hyvä määrä apukäsiä, joiden kanssa nosteltiin kamat kirkkosaliin ja sen jälkeen apukädet lähtivätkin hakemaan talon omia kamoja.

PA:ksi minulle näkyi tulevan jotain pientä Turbosoundia (taisivat olla TXD-sarjaa), miksuuttimeksi tuli 16-kanavainen Soundcraftin LX7, eikä siinä oikeastaan mitään muuta sitten tullutkaan talon puolelta... ...tai no joo, tulihan ne mikkistaakit.

Kun aloin testailla kamoja, lähinnä sen takia, että kaikki toimii, huomasin, että toisen puolen yläpäästä ei tullut mitään... Nopea tsekki päätteen taakse ja uudelleen pätsäys siinä pelossa, että kyseessä olisi jokin ihmeen sisäinen prosessointi. Ei apua... Vaihdellaan kaapeleita, ja etsitään vikaa siten, ja johan pomppas. Toinen linkkikaapeli oli ilmeisesti sökönä.

Mikä ihme juttu mussa on, että ei edes yhtä simppeliä keikkaa voi vetää ilman jotain ihmeen säätöä!?!

Pekoni auki ja ihmettelemään. Ja kyllä, hankalahan se on sähkönkin tietään löytää oikeaan paikkaan, kun on molemmat karvat irti (harmi ettei ollut kameraa mukana, olisi nimittäin ollut melkoinen näky nuo kaapelin päät muutenkin). Ei muuta kuin työkaluja esiin ja kaapelia kuorimaan sen verran että sai sen tungettua puristimen sisään.

Liitin kasaan ja kappas kummaa... johan rupesi toimimaan molemmat puolet.

Tässä vaiheessa pop saapuikin paikalle ja päästiin tsekkaamaan.

Tila oli mahtavan kaikuisa, kuten kirkot yleensä, ja kompurat hoideltiin "sormikompuroin". Sinällään ei mikään ongelma, varmaankaan, mutta olisihan se kiva ollut hieman rajoittaa dynamiikkaa tietyissä kohdin.

Vierailevana artistina (yleensä kuulemma aina on joku), oli Sami Saari, joka vetäisi muutamia omia rallejaan.

Peruspiirteiltään keikka itsessään meni leppoisasti. Enhän minä mitään liturgian paikkoja olisi muuten muistanna, mutta onneksi oli ihan painettu ohjelma, josta pystyi blokkailemaan.

Vedon jälkeen kamat nopsaan kasaan ja autoon, jonka jälkeen kohti varastoa. Siitä kun viimeinen sävel sammui, siihen kun saavuin varastolle, meni aikaa n. tunti ja vartti, josta yli 30 minuuttia käytin autossa...

-Katti-

Ei kommentteja: